Recente en enkele eerdere oudgedienden

Faiza kwam op 26 november 2017 bij de RSVG. Ze is een Fjord merrie geboren in 2001, en heeft al ervaring in manegewerk. 

Faiza heeft tot voorjaar 2023 veel van onze leden een fijne tijd laten beleven. Ze werd echter ongeneeslijk kreupel, wat niet verbeterde ondanks lange rusttijd, en ze is op 19-12-2023 ingeslapen.

Tipo

Tipo
Tipo

Tipo, New Forest ruin, geb. 1993.

Nadat Sheila en eerder in het jaar (2004) Baran op pensioen gingen, diende er vervanging gezocht te worden. Dit keer vonden we vrij snel een leuke vervanging. Tipo is erg braaf, liep vanaf het begin in de lessen mee en kon goed en rustig galopperen.

Inmiddels heeft hij zijn pensioen dik verdiend. Hij staat vanaf eind juni 2021 in de wei bij Chris Bouwman en Karlijn Hermans, waar hij van zijn oude dag kan genieten in gezelschap van enkele maatjes.

Kayra

Op 17 augustus 2019 kwam Kayra aan in onze manege.

Kayra is geboren op 07-05-2006 en is een merrie, kleur vos.

Kayra is een kruising tussen een Haflinger en een Quarter.

Kayra mogen wij gebruiken tijdens de lessen maar blijft eigendom van de Fam. Stamminger.

Op 31-7-2022 besloot de eigenares Kayra terug op te halen om er zelf mee te rijden en als gezelschap voor haar andere paard.

Oet, Friese merrie, geb: 1996.

Oet werd in 2003 aangekocht, in de eerste plaats als koetspaard. Het werk voor de koets werd te zwaar. Ze heeft nog vele jaren braaf in de lessen gelopen en was een heel geliefd knuffelpaard. Oet is in de zomer van 2020 ingeslapen.

Sylvana, New Forest merrie, geb: 1994.

Sylvana loopt sinds augustus 2002 mee. Zij was een kleine maat pony en hierdoor erg geschikt voor de kleinste leden. Sylvana heeft vele jaren meegelopen, ze was uiterst betrouwbaar en een fijne knuffelpony. Ze is eind 2017 ingeslapen na een ernstige koliekaanval.

Ziggy

Ziggy, Fjord ruin, geb. 2000.  Ziggy heeft vele jaren op de manege het zware werk gedaan. Hij was de ideale pony voor back-riding. Hij was heel betrouwbaar tot het voorjaar van 2018. Hij verdroeg geen ruiter meer op zijn rug. Omdat hij veel jaren goed zijn best gedaan heeft besloten we voor hem een pensioen plaats in de wei te zoeken. Dit werd gevonden in Overijsel.

 

Sunday

Sunday, New Forest ruin, geb: 1989.

Sunday kwam in 2000 op de manege. Hij is een fijne pony om op te rijden. Doordat hij in zijn jeugd ooit een baal stro op zijn hoofd kreeg, blijft hij bang voor de takel.

In 2014 ging Sunday voor een welverdiend pensioen naar de wei bij Chris Bouwman.

Op 1 november 2019 kregen we bericht dat Sunday op 30-jarige leeftijd is ingeslapen.

Serene

Serene

In de tweede week van oktober 2010 is Serene, samen met haar halfzus Suzette, naar de manege gekomen. Serene is een Haflinger, geboren in 1996. Ze vormde vroeger samen met Suzette een twee-span. Ze hebben nog enkele malen in tweespan gelopen bij de RSVG, maar de men-activiteiten zijn gestopt. Serene was braaf in de lessen en was tot eind mei 2016 bij ons.

Rusty

Rusty is een kruising draver x Fjord. Een sterk paard, maar toch niet geschikt voor onze vereniging. Hij werd in 2015 verkocht.

Paddy

Paddy kreeg op 31 maart 2015 een hengstveulen, Flinn. Flinn wilde niet bij zijn moeder drinken en werd door een hele groep vrijwilligers met veel geduld gevoed. Na 4 maanden was hij sterk geoeg om op eigen benen verder te gaan. Paddy ging weer aan het werk, maar bleek toch niet braaf genoeg voor onze vereniging en werd in 2015 verkocht.

Dario

Dario is sinds 18 mei terug naar zijn eigenaresse Lydia, waar hij van een welverdiend pensioen in de wei kan genieten. Ter vervanging is Henky aangekocht die op 18 mei aankwam. Een 13-jarige New Forest ruin. Henky is goed in dressuur gereden en is braaf met onze ruiters.

Gonzo

Gonzo

Gonzo heeft van 2000 tot 2014 heel wat leden op zijn rug gehad. Hij werd ook veel gebruikt voor back riding, en heeft het zo voor leden die niet zelfstandig kunnen zitten mogelijk gemaakt om paard te rijden. “

Suzette

In oktober 2010 is Suzette, samen met haar halfzus Serene, naar de manege gekomen. Suzette is een Haflinger, geboren in 1993. Ze heeft enkele jaren haar best gedaan voor onze ruiters en is nu met pensioen.

 

Suzette
Suzette

Baran

New Forest ruin, geb: 1980.Baran werd in 1988 gekocht. Hij was de lieveling van velen. Ook voor de clubkampioenschappen was hij favoriet. Vanaf het voorjaar 2004 kreeg hij welverdiend pensioen en staat in de wei bij Marion Louwen in Houthem, die af en toe nog een buitenritje op hem maakt.

Sheila

Connemara merrie, geb: 1981.Sheila kwam in 1984 op de manege. Zij heeft heel veel van onze ruiters fijne momenten laten beleven. Als er nieuwe pony's bijkwamen liet ze altijd direct zien wie de baas was: zij natuurlijk. Sinds oktober 2004 geniet ze van haar pensioen samen met Baran in de wei bij Marion Louwen in Houthem.

Saar

een Fjord merrie, geb. 1972, kwam al in 1981 bij de RSVG. Saar wist alle trucjes van een goede manege-pony om zich niet te moe te maken. Zij leerde verschillende ruiters een lesje. Maar ze heeft het goed volgehouden tot ze in 1999 op pensioen mocht bij Marion. Saar is op 21-8-07 ingeslapen.

Tina

Haflinger merrie, geb. 1995.

Tina werd ons geschonken door Sybilla en Wiel Roemkens. We gingen haar samen halen in Oostenrijk. Tina staat sinds oktober 2005 op rust

Breezer

Tinker ruin, 1993 - 2007. Breezer was een braaf en sterk paard, de lieveling van heel wat leden en helpers. Hij werd in december 2003 aangekocht en bleef bij ons tot maart 2007.

Shenna

Haflinger merrie, geb. 1999.

Shenna werd verkocht omdat ze niet kalm genoeg was voor het werk op onze manege.

Franz

Rheinlandse koudbloed ruin, geb 1998.

Onze sterke Rheinlander Franz is terug naar zijn vorige baas om verkocht te worden. Hij was echt te sterk voor ons, zodat het rijden en omgaan met hem niet meer veilig beschouwd werd. Door de portefeuillehouders manegebeheer  werd de beslissing genomen hem zo snel mogelijk te laten vertrekken. Het is altijd jammer als een paard vertrekt.

Harry

Rheinlander ruin

Harry is in plaats van Franz gekomen.

Ook Harry blijkt te groot en te sterk te zijn en zal niet bij ons kunnen blijven.

Wesley

Haflinger ruin, geb. 1991

Wesley kwam naar de manege in april 2007 omdat zijn vorige eigenaar niet genoeg tijd had om hem te rijden.

Eind 2009 is hij kreupel geworden en begin 2010 is hij naar de wei gegaan

Yjolie

Fjord merrie.

Yjolie zou aanvankelijk samen met Ziggy ook ingezet worden voor het mennen. Helaas was de combinatie niet optimaal en is Yjolie ook soms te sterk gebleken tijdens de gewone lessen. Met de komst van Suzette en Serene en maar één vrije stal, is beslist dat Yjolie terug zou gaan naar Marion.