Overzicht vanaf 1999

Paarden maken een essentiele onderdeel uit van onze vereniging. In de loop der jaren hebben heel wat paarden de revue gepasseerd.

Terugkijkend op de tijd binnen onze eigen manege, hebben wij de volgende paarden allemaal gezien:

2012-2018

In 2012 waren er geen veranderingen in het paardenbestand. Daarna vonden er redelijk wat wijzingen plaats.

We namen afscheid van 

Suzette in 2013.

Orfa en Gonzo in 2014.

Serene in 2016.

Sylvana in 2017.

Sunday ging in 2014 op pensioen in de wei bij Chris.

Er zijn een aantal nieuwe paarden/pony's gekomen waarvan er sommige maar kort bij ons waren.

Eind december 2013 kwam Rusty, een kruising Fjord-draver. Rusty was braaf voor de ruiters, maar kon niet met de andere paarden opschieten, waardoor hij in 2015 weer verkocht werd.

In 2014 werd Paddy gekocht, een TInker merrie. Paddy bleek drachtig en 31 maart 2015 werd een hengstveulen geboren. Het veulen wilde niet zelf drinken en werd door een hele groep vrijwilligers van de manege met de fles en later met een emmer gevoerd. Toen hij 4 maanden was, is hij naar Fleur gegaan, en kreeg de naam Flynn. Paddy heeft nog enkele maanden op de manege meegelopen, maar bleek nu toch niet betrouwbaar genoeg tijdens de lessen en werd verkocht eind 2015.

In de zomer 2014 werd Sjoske gekocht. Een New Forest ruin, geboren in 2002.

Eind 2014 kregen we Mellow ter beschikking. Een Fries. Mellow ging na een jaar terug naar zijn eigenares.

Dario ging in 2015 terug naar zijn eigenaresse Lydia, waar hij van zijn pensioen in de wei geniet Ter vervanging van Dario werd gezocht naar een kleine D pony. Henky kwam in de zomer 2015 bij ons, een ruin geboren in 2002.

Als aanvulling voor back-riding werd eind 2015 een Fjord merrie gevonden, Anneke, geboren in 2003.

In juli 2016 kregen we Guus ter beschikking. Een 19-jarige Haflinger ruin. Guus bleek niet geschikt voor het werk bij ons en werd in 2017 verkocht.

In 2017 werd Zambo aangekocht. Zambo bleek onverwacht onbetrouwbaar naar de mensen rondom hem, en werd overgenomen door Karlijn.

We gingen opnieuw op zoek naar een stevige, brave pony, die ook voor back-riding gebruikt kan worden. Faiza, een Fjordenmerrie geboren in 2001 kwam eind 2017 bij de RSVG.

2011

In tegenstelling tot veel van de voorgaande jaren, zijn er in 2011 geen wijzigingen gekomen in het paardenbestand. Al beginnen enkele paarden wat ouder te worden, draaien ze allemaal heel goed mee in de lessen.

2010

Wesley werd kreupel en ging naar de wei. Yjolie ging terug naar Marion. De Haflingers Serene en Suzette kwamen op proef.

2009

Ziggy, een Fjordenpaard, kwam in de plaats van Harry. In september kwam er nog een Fjordenpaard bij. Zij heet Yjolie en was eigendom van Marion Louwen en werd door haar ter beschikking gesteld voor de lessen en het menteam.

2008

Franz werd verkocht. omdat hij niet betrouwbaar genoeg was. Daarvoor in de plaats kwam Rheinlander Harry die een stuk rustiger was. Ook Harry bleek op langere termijn minder geschikt, te groot en te sterk voor vrij veel begeleiders. Hij werd einde 2008 te koop gezet en er werd gestart met de zoektocht naar een goede vervanging.

2007

Door een ernstig longprobleem moesten we in het voorjaar afscheid nemen van Breezer. Wesley werd ons in april geschonken door mevrouw Conway, die hem zelf niet meer voldoende kon rijden. Wesley is een goed afgerichte Haflinger, die goed zijn best doet. Shenna bleef te lastig en vooral onvoorspelbaar. Er werd nog een tijd extra geoefend maar Shenna bleek toch ongeschikt. Omdat er nood was aan een sterk paard voor back-riding werd Franz aangeschaft. Franz is een 10-jarige Rheinlander.

2005

Tina: In 2005 is Tina met pensioen gegaan. Zij heeft een goed tehuis gevonden bij de familie van der Putten, een van onze leden.

Shenna: Als vervanging voor Tina is er een nieuwe Haflinger aangekocht, Shenna.

2004

Sheila en Baran zijn dit jaar met pensioen gegaan en staan bij Marion op de wei.

Tipo werd als vervanging voor Baran en Sheila gekocht.

2003

Maestro ging terug naar zijn eigenaar, omdat hij ook na langere tijd niet betrouwbaar bleek voor onze ruiters. Anja is overleden. Oet, een 7-jarige Friese merrie werd aangekocht. Oet is goed geleerd voor de koets. Als vervanging voor Anja werd geruime tijd gezocht naar een sterke pony of klein paard, die direct ingezet kon worden. In december werd Breezer aangekocht. Breezer, een 10-jarige Tinker ruin liep vanaf het begin in de lessen voor de leden mee en voldeed goed.

2002

In de zomer van 2002 ging Conne terug naar zijn eigenaresse. Als vervanging werd Sylvana aangeschaft, gesponsord door Triple Bar.

2001

Thommy ging terug naar zijn eigenaar. Hij werd te oud voor de werkbelasting bij ons.

Sultan liep regelmatig kreupel. Daarom ging Sultan ook terug naar zijn eigenaresse.

Orfa werd door zijn vorige eigenaresse te koop gezet. Aangezien wij reeds meer dan 1 jaar met tevredenheid gebruikt maakten van Orfa, werd een sponsor gezocht voor de aankoop. Medtronic heeft deze aankoop gesponsord.

Maestro, een nog jonge Fjordenpony, kwam vanuit Oirsbeek naar ons, omdat de eigenaar te weinig tijd had en het leuker vond als Maestro een beetje voor ons kon werken.

Dario en Conne kwamen in bruikleen

2000

Chablis wordt verkocht aan Babs.

Juul bleek drachtig en ging terug naar de vorige eigenaar.

Thommy (rijpaard), Sunday (New Forest), Gonzo (Fjord), Tina (Haflinger) en Orfa kwamen bij RSVG. Tina werd geschonken door Wiel en Sybille. We gingen Tina in Oostenrijk ophalen. Taran gaat op rust.

1999

Sylvia en Saar gingen op pensioen naar de wei in Houthem.

Ali en Myra zijn overleden.

Sultan (rijpaard), Juul (Fjord) en Anja (Haflinger) kwamen bij de vereniging.