Faciliteiten

De manege ligt op het terrein van de Watersley Sports en Talent park.

De gehele manege is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk.

Voor onze activiteiten hebben we de beschikking over:

-       Binnenbak van 17 x 35 m met Achterberg bodem (verend)

-       Sproei installatie

-       Verblijfsruimte

-       Invalidentoilet, douche en massage/verschoontafel

-       10 stallen met extra verlaagde inkijk voor leden in een rolstoel

-       Extra breed gangpad (rolstoeltoegankelijk)

-       Tillift

-       Er is een opstapperron om vanuit de manege of vanaf de stalgang op te stappen.

-       Aangepast harnachement: bijvoorbeeld klittenbandzadels, zadels zonder zweetbladen, extra dekjes, dwarsleasiezadels en éénhands-, gekleurde- en lussenteugels.

-       Het rijden en werken met gehandicapten is een zware belasting voor onze paarden, aangezien er veel gevergd wordt van hun balans. De ruiters zitten niet stil en kunnen moeite hebben met de gewichtsverdeling op de paardenrug. Het gymnastisch rijden door gevorderden is van belang voor de spieren en conditie van de paarden en een voorwaarde om het werk goed te kunnen blijven uitvoeren.

-       Paarden worden geselecteerd op model, betrouwbaarheid, fysieke gezondheid en karakter. Na de strenge selectie komen de paarden eerst enkele weken op proef. Onze paarden verdienen en krijgen een optimale verzorging, hebben een wekelijkse rustdag en dagelijks een uitloop in de weiden.

-       Veiligheid staat hoog in het vaandel. Er zijn goedgekeurde veiligheidscaps ter beschikking. Voor zelfstandig rijdende leden zijn er back-protectors. Alle zadels zijn voorzien van veiligheidsstijgbeugels.