1999 tot heden

Paarden maken een essentiele onderdeel uit van onze vereniging. In de loop der jaren hebben heel wat paarden de revue gepasseerd.

Terugkijkend op de tijd binnen onze eigen manege, hebben wij de volgende paarden allemaal gezien:

2011

In tegenstelling tot veel van de voorgaande jaren, zijn er in 2011 geen wijzigingen gekomen in het paardenbestand. Al beginnen enkele paarden wat ouder te worden, draaien ze allemaal heel goed mee in de lessen.

2010

Wesley werd kreupel en ging naar de wei. Yjolie ging terug naar Marion. De Haflingers Serene en Suzette kwamen op proef.

2009

Ziggy, een Fjordenpaard, kwam in de plaats van Harry. In september kwam er nog een Fjordenpaard bij. Zij heet Yjolie en was eigendom van Marion Louwen en werd door haar ter beschikking gesteld voor de lessen en het menteam.

2008

Franz werd verkocht. omdat hij niet betrouwbaar genoeg was. Daarvoor in de plaats kwam Rheinlander Harry die een stuk rustiger was. Ook Harry bleek op langere termijn minder geschikt, te groot en te sterk voor vrij veel begeleiders. Hij werd einde 2008 te koop gezet en er werd gestart met de zoektocht naar een goede vervanging.

2007

Door een ernstig longprobleem moesten we in het voorjaar afscheid nemen van Breezer. Wesley werd ons in april geschonken door mevrouw Conway, die hem zelf niet meer voldoende kon rijden. Wesley is een goed afgerichte Haflinger, die goed zijn best doet. Shenna bleef te lastig en vooral onvoorspelbaar. Er werd nog een tijd extra geoefend maar Shenna bleek toch ongeschikt. Omdat er nood was aan een sterk paard voor back-riding werd Franz aangeschaft. Franz is een 10-jarige Rheinlander.

2005

Tina: In 2005 is Tina met pensioen gegaan. Zij heeft een goed tehuis gevonden bij de familie van der Putten, een van onze leden.

Shenna: Als vervanging voor Tina is er een nieuwe Haflinger aangekocht, Shenna.

2004

Sheila en Baran zijn dit jaar met pensioen gegaan en staan bij Marion op de wei.

Tipo werd als vervanging voor Baran en Sheila gekocht.

2003

Maestro ging terug naar zijn eigenaar, omdat hij ook na langere tijd niet betrouwbaar bleek voor onze ruiters. Anja is overleden. Oet, een 7-jarige Friese merrie werd aangekocht. Oet is goed geleerd voor de koets. Als vervanging voor Anja werd geruime tijd gezocht naar een sterke pony of klein paard, die direct ingezet kon worden. In december werd Breezer aangekocht. Breezer, een 10-jarige Tinker ruin liep vanaf het begin in de lessen voor de leden mee en voldeed goed.

2002

In de zomer van 2002 ging Conne terug naar zijn eigenaresse. Als vervanging werd Sylvana aangeschaft, gesponsord door Triple Bar.

2001

Thommy ging terug naar zijn eigenaar. Hij werd te oud voor de werkbelasting bij ons.

Sultan liep regelmatig kreupel. Daarom ging Sultan ook terug naar zijn eigenaresse.

Orfa werd door zijn vorige eigenaresse te koop gezet. Aangezien wij reeds meer dan 1 jaar met tevredenheid gebruikt maakten van Orfa, werd een sponsor gezocht voor de aankoop. Medtronic heeft deze aankoop gesponsord.

Maestro, een nog jonge Fjordenpony, kwam vanuit Oirsbeek naar ons, omdat de eigenaar te weinig tijd had en het leuker vond als Maestro een beetje voor ons kon werken.

Dario en Conne kwamen in bruikleen

2000

Chablis wordt verkocht aan Babs.

Juul bleek drachtig en ging terug naar de vorige eigenaar.

Thommy (rijpaard), Sunday (New Forest), Gonzo (Fjord), Tina (Haflinger) en Orfa kwamen bij RSVG. Tina werd geschonken door Wiel en Sybille. We gingen Tina in Oostenrijk ophalen. Taran gaat op rust.

1999

Sylvia en Saar gingen op pensioen naar de wei in Houthem.

Ali en Myra zijn overleden.

Sultan (rijpaard), Juul (Fjord) en Anja (Haflinger) kwamen bij de vereniging.